begeleiding voor, tijdens en
na de bevalling.

Latest Posts

facebook instagram twitter

Dag 13 – Baby musts – Wollen kleding

Dag 13 - Baby musts - Wollen kleding

Ramadan Aftelkalender

Korting dag 13 t/m 16–  Check de webshop

* toe te passen voor onze baby essentials. Shop ze hier.

 

Wol:

Wol is warmteregulerend materiaal. Zacht op de huid en ideaal materiaal voor je kindje, mijn kleine man van bijna 6 maanden heeft de eerste paar maanden alleen maar wol gedragen, zo fijn en omhullend voor hem. Wol lijkt in eerste instantie duur, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Een romper kost allicht zo een € 19,- per stuk, maar ik verkoop deze ook gerust voor €14,- weer door. Zo duur is het dus uiteindelijk niet. Tweedehands zijn ze dus ook prima in te kopen, want als het goed word gewassen, kan wol gewoon heel lang mee.

Daarnaast kan wol ongeveer 30% van haar eigen gewicht aan vocht absorberen zonder dat je baby nat aanvoelt. Dit voorkomt teveel afkoeling door transpiratie en ongemak. Wol is voor de winter erg prettig, maar dunnere wolletjes, van bijvoorbeeld Joha en name it zijn onwijs fijn ook in de zomerperiode. Tevens is wolzijde heel fijn voor in de zomer. Het is lichter materiaal.

Wol hoeft niet altijd gewassen te worden, even luchten is vaak al voldoende. In het geval dat je toch besluit  om wol te wassen, raad ik een zacht wolwasmiddel aan. Watertemperatuur niet hoger dan 30 ° C. Gebruik alleen het wasprogramma van je wasmachine als je deze vertrouwd. Test het desnoods eerst uit met 1 romper, zo zonde als je je hele stapel rompers laat krimpen. Doe het absoluut niet in de droger, niet wrijven en wringen, en laat het horizontaal drogen. – Al moet ik bekennen dat ik mijn wollen kleding gewoon uithang en daar nooit problemen aan heb ondervonden.

 

Je kunt wel stellen dat wol echt een hele fijne keuze is voor kleding. Ik shop mijn wolletjes altijd bij www.dilling.com – www.babynatura.nl of www.ziloen.nl