Doula Amina

[vc_column][/vc_column][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7047″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][eltdf_elements_holder holder_full_height=”no” number_of_columns=”one-column” switch_to_one_column=”” alignment_one_column=””][eltdf_elements_holder_item horizontal_alignment=”center”][vc_column_text]

Mothering the mother.

Als Doula ben ik er voor je om je bij te staan, voor, tijdens en na de bevalling. Ik coach je door alle fases en verwarm je met prachtige technieken en voeding waar je dat wenst.

Wat is een doula nou eigenlijk?

Een Doula is een soort coach, die jou bijstaat op het moment dat jij het meest kwetsbaar bent. Zij staat je bij op fysiek mentaal en emotioneel vlak, om jou te voorzien van de juiste informatie, keuzes en mogelijkheden op momenten dat je ze het hardste nodig hebt.

Geboorte doula

Je hebt geboorte doula’s en postpartum doula’s.

Als geboorte doula ondersteun ik je voor en tijdens je bevalling. In de zwangerschap hebben we al contact met elkaar waarbij ik je helpt je voor te bereiden op je bevalling door middel van jouw te informeren over bevallen in vertrouwen, in je eigen kracht en in alle rust. Ik sta je bij in onzekere momenten en kan je eventueel zelfs helpen bij het maken van een gepast geboorteplan. Vanaf week 37 sta ik voor jou on call, tot week 42 ben ik helemaal ingeroosterd om op ieder moment klaar te staan voor jouw bevalling. Tijdens de bevalling vervul ik de rol die jij wenst als moeder. Dit kan dus vanaf de zijlijn zijn, maar ook coachend of sturend. Geheel naar wat jouw wensen zijn en waar jij behoefte aan hebt. Het fijne is vooral de hulp bij praktische en emotionele ondersteuning. Zowel vrouwen die thuis bevallen als die in het ziekenhuis bevallen kunnen heel veel baat hebben bij een Doula. In het ziekenhuis is het vooral heel prettig dat ik als spraakbaak kan fungeren voor jou en je partner. Waar je al zoveel verschillende gezichten ziet van wisselend ziekenhuis personeel, is het dan fijn dat er een vast persoon jouw wensen bewaakt en ervoor zorgt dat er niet over je grenzen word gegaan.

Ruimte voor stilte, ruimte voor kracht. Geen ruimte voor angst, wel voor pracht. Vertrouw op je lichaam en op je geest. Vertrouwen in jezelf en Allah, helpt tijdens de bevalling het allermeest.

Zo word je dus ondersteund op een niet-medische manier door mij als ervaren mama en vrouw. De verloskundige is de medische schakel en samen met jouw verloskundige (indien je dat wenst), blijft ik gedurende de gehele bevalling aan jouw zijde om er alles aan te doen de rust te bewaren en jullie als nieuwe ouders een helpende hand te bieden. Ondersteuning kan dus door bijvoorbeeld het aanrijken van eten en drinken, een ontspanning (massage), hulp in je ademhaling, bevalhoudingen, bewaken van jouw grenzen en wensen en alles wat er nodig is en waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Maar ook op het gebied van coaching, het inspreken van moed, een luisterend oor bieden of je gerust stellen, met je meedenken over keuzes enzovoorts.

Bevallen! Dit kan je maar één keer doen, je kan het niet overdoen. Ze zeggen ook wel  ‘hoe een vrouw bevalt is van invloed op de rest van haar leven’. Als jouw bevalling onprettig verloopt zal dit veel invloed hebben op het vervolg van je leven. Het is dus echt een investering in jezelf. Wanneer je de financiële middelen niet hebt om een doula te bekostigen, is er vaak een afspraak te maken met de doula, neem daarvoor contact op. Daarnaast kun je het ook (gedeeltelijk) cadeau vragen aan vrienden en familie!

Postnatale doula

Dan ben je bevallen, heb je een geweldige prestatie geleverd en juist nu is het zo immens fijn dat er iemand is die jouw kan verwarmen en ondersteunen. Papa, die kan momenteel tot 6 weken kraamverlof krijgen.

Maar wanneer papa’s thuis mogen zijn na de bevalling, dient dit mijn inziens niet om hun te gebruiken als huishoudster om vervolgens na 6 weken weer aan het werk te gaan zonder enige band op te hebben gebouwd met de baby. Ik hoor je denken,  maar ik heb toch de kraamzorg? Dit klopt zeker, maar een postnatale doula is toch wel iets heel anders dan een kraamzorg.

Mothering the mother Het verwarmen, ondersteunen en begeleiden van een pas geboren moeder

Wanneer je een goed netwerk hebt zal er genoeg ondersteuning zijn de eerste periode van familie, vrienden en de kraamzorg. Maar helaas heeft niet iedereen dit netwerk. Daarbij is de kraamzorg er vooral voor de baby, het verzorgen van de baby, het wegen, meten en verder om jouw onderzoeken te doen, zoals het meten van je baarmoeder, eventuele controle van je hechtingen enzovoorts. Een postnatale doula is er vooral voor de moeder. Onze lijfspreuk is ook wel “mothering the mother”. Ik ben er om jouw te verwarmen en ondersteunen. Dit kan op verschillende mogelijke manieren. Ik zorg voor jouw persoonlijke grenzen en je rust. Maar wil je praten, dan ben ik er met een luisterend oor, wil je in alle stilte in bed met je baby liggen, dan ben ik er ook, maar dan in alle stilte. Ik ben er voor jullie op de manier die jij wenst en nodig hebt. Dit is dus volledig naar wens aan te passen op jullie behoeftes.

Investering

Het inhuren van een (postnatale)doula is een investering in jezelf die jij meer dan waard bent. Uit diverse onderzoeken blijkt dat continue begeleiding door een vrouw met ervaring of training, los van verloskundige of iemand uit het netwerk van de barende vrouw zoals partner, moeder, zus, tijdens een bevalling zorgt voor:

  • Kortere bevallingen (25 %)
  • Minder keizersneden (50%)
  • Minder verzoek om pijnstilling, o.a. ruggenprik (60%)
  • Minder weeën opwekkende middelen nodig (o.a. inleiden) (50%)
  • Minder kunstverlossingen (tang, vacuüm)
  • Betere APGAR scores van de pasgeborene
  • Hogere tevredenheid over de bevalling
  • Sneller herstel van de vrouw

Bron: onderzoek ‘het doula-effect’, van dr. Marshall en Phyllis Klaus en John Kennell. Meer onderzoeken zijn te vinden op de website van de beroepsvereniging van doula’s, de NBvD.

Ik zal je ondersteunen en omarmen. Je begeleiden en verwarmen. Laat je kwetsbaarheid er zijn. Want de kraamperiode is niet altijd schone schijn. Vertrouw op mij, ik geef je vertrouwen en een basis waar je altijd op kan bouwen.

Je kunt bij mij terecht voor:

Je kunt bij mij terecht voor:
• Bengkung bellybind
• Rebozo sluitingsritueel
• Koken voor de kraamvrouw
• Mealtrain opzet
• Licht huishoudelijke taken
• Zwangerschapsmassage
• Kraambedmassage
• Voetmassage/hoofdmassage
• Yoni steam/ vaginaal stomen
• Moxa therapie
• Baby massage cursus
• Ondersteuning borstvoeding
En nog veel meer

Geboorte Doula opties.

Momenteel doe ik in principe even geen geboorte doula zorg. Dit omdat ik zelf twee jonge kindjes heb en het dus niet haalbaar is om on call te staan, om eventueel de nacht te moeten vertrekken. Alleen onder bepaalde voorwaarden zijn hier mogelijkheden in. Coaching vooraf aan de bevalling is natuurlijk wel gewoon mogelijk. Stuur me gerust een bericht voor de mogelijkheden.

Postpartum zorg doe ik wel gewoon en zijn alle opties mogelijk en bespreekbaar.

Pakketten.

Wil je een pakket afnemen? Dat kan. Ik heb gemerkt dat iedereen iets anders wenst en een ander besteding bedrag tot zijn beschikking heeft. Daarom maak ik volledig op maat aangepaste pakketten naar wens op basis van budget. Wil je informatie over prijzen en wat jouw opties zijn? Neem dan contact op voor een voor jou aangepast pakket.

[/vc_column_text][/eltdf_elements_holder_item][/eltdf_elements_holder][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][eltdf_button size=”medium” text=”Voor standaard pakketten en losse behandelingen kijk hier” target=”_blank” icon_pack=”” font_weight=”400″ text_transform=”” link=”https://natural-moummies.nl/behandelingen-doula/” color=”#d6b1a3″ font_size=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][eltdf_button text=”Download je eigen kraamplan” target=”_blank” icon_pack=”” font_weight=”400″ text_transform=”” color=”#d6b1a3″ font_size=”20″ link=”https://natural-moummies.nl/maak-je-eigen-kraamplan/” background_color=”#141414″][/vc_column][/vc_row]