• Zwarte zaad en diabetes •

Zwarte zaad olie, al eerder benoemde ik deze alles kunner, die word gezien als een genezing voor elke ziekte behalve de dood. Dit geweldige gouden goedje is ook onwijs goed voor diabetes patiënten en ja ook voor diabetes type twee. 

Door de werkzame stof thymoquinone, heeft zwarte zaad olie een zeer goeie invloed op diabetes en insulineresistentie. Tijdens een onderzoek in 2011 zijn deze voordelen uitgezocht [1]

Bij diabetes type 2 (de meest voorkomende vorm) maakt je lichaam nog wel insuline aan, maar je cellen reageren er niet meer goed op. Dit als gevolg dat de glucose in je bloed niet meer goed in je cellen kan worden opgenomen en daardoor dus je bloedsuikerspiegel stijgt. Wanneer je bloedsuikerspiegel te lang aan de hoge kant is, kan dit kwaad veroorzaken in je lichaam. Insulineresistentie zelf is het voorstadium van diabetes type 2 waarbij het lichaam al minder goed reageert op insuline. In dit stadium wil je al in grijpen, om verdere gevolgen te voorkomen.

Helaas hebben veel mensen last van insulineresistentie. De kans is dus groot dat jij dit ook hebt. Als je bijvoorbeeld wel eens last hebt van enorme flauwte of duizelig gevoel als je al even niet hebt gegeten. Of juist een hele erge dip, het gevoel van direct naar bed willen na het eten. Zijn allemaal tekenen van insulineresistentie en hierbij kan zwart zaad dus al heel veel bij helpen. 

Puur koud geperste zwarte zaad, kan je hier bestellen. 

Omdat zwarte zaad olie je volledige bloedbeeld kan verbetere is het een zeer aangeraden middel voor diabetespatiënten, zowel type 1 als type 2. 

Bewegen blijft belangrijk bij diabetes. Nu is het sowieso bewezen, dat nuchter sporten, voor het ontbijt, nog beter is voor je bloedsuikerspiegel. Want door te bewegen, creëer je namelijk een energie te kort in je cellen, waardoor die cellen gevoelig worden voor suikers die in jou bloed aanwezig zijn. Hierdoor zijn die cellen minder afhankelijk van insuline, om de suikers uit je bloed te filteren. Insuline heeft namelijk als functie, je bloedsuikerspiegel naar beneden te brengen. Omdat wij tegenwoordig veel snelle koolhydraten eten, die de hersenen een “verkeerd” seintje geven om insuline aan te maken, zorgt dit constant voor pieken en dalen in ne bloedsuikerspiegel. Een te hoge bloedsuikerspiegel, is erg slecht voor je lichaam en kan zelfs dodelijk zijn. Als jij s’ morgens wakker word en je hebt het gevoel dat je niet zonder te eten een activiteit kan beginnen. Dan is de kans groot dat je een insulineresistentie hebt. Als je hierin niet de keuze maakt om je lifestyle om te gooien, anders te gaan eten en bewegen, dan is de kans aanwezig dat je diabetes ontwikkeld. 

Insulineresistentie is nog onomkeerbaar. Laat zwarte zaad olie hierin nou de sleutel zijn. Natuurlijk moet je ook gewoon je lifestyle aanpassen en je eet, drink en leefgewoontes veranderen. Daar ligt de basis. Maar elke dag een lepel zwarte zaad olie zal heel veel goeds doen voor je, als je last hebt van bovenstaande kwalen