Orthomoleculaire zelfzorg

Heb je last van je hormonen?
Is je stemming all over the place en weet je niet meer wat je met jezelf aan moet?
Ben je onregelmatig ongesteld of blijft je menstruatie uit?
Ben je pas bevallen en voel je je emotioneel, alleen en futloos?
Wil je graag zwanger worden, maar lukt dit niet? Wacht dan niet langer en maak snel een afspraak.

Orthomoleculair advies

Als orthomoleculair therapeut onderzoek ik waar het vastloopt in je lichaam.

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van je klacht(en), om zo de juiste tools aan te kunnen rijken naar een gezonder en fitaal leven. Suppletie in de vorm van vitaminen, mineralen, probiotica, kruiden, aminozuren, vetzuren, combineren we met leefstijl interventies, zoals voeding, bewegen, ontspanning, bioritme en gedrag.

 

Ik werk vanuit de essentie van onze fitra (menselijke natuur).

 

De basis van ons lichaam is balans: terug keren naar zelfgenezend vermogen en de oorzaak van de oorzaak achterhalen. Dit vanuit de holistische kijk om een goede balans te creëren tussen lichamelijke belasting en wat jouw belastbaarheid toe laat.

Ieder mens is anders, dus ook ieder probleem is anders, dus is vooral ook iedere behandeling anders. Daarom stem ik mijn handelen en analyse volledig af op jouw unieke situatie en behoeften.

Samen werken we als een team aan het gezamenlijke doel: het opheffen, voorkomen en/of verminderen van (chronische) klachten en/of aandoeningen.

Gezondheid

Je gezondheid is zo’n belangrijke schakel in je leven. Is er een disbalans in je gezondheid dan beheerst dit je hele leven. Daarom is het van groot belang om goed voor je lichaam te zijn:

zelfzorg.

Balans in je gezondheid betekent ook een gezonde ziel. Andersom natuurlijk net zo, als jij een gezonde ziel hebt, is jouw lichaam vaak vanzelfsprekend ook gezond. Het heeft invloed op elkaar en is erg belangrijk om in balans te houden.

Allah zegt in de Quran:

“O gelovigen, eet van de goede dingen waarmee Wij jullie hebben voorzien en wees dankbaar aan Allaah als jullie werkelijk alleen Hem aanbidden.” (Koran: 2:172)

In de bovenstaande tekst wordt duidelijk dat ons is aangeraden om gezonde goede dingen te eten. Voeding is de basis van een gezond lichaam.

Wens voor je broeders

wat je wenst

voor jezelf.

Één van mijn favorieten lijfspreuken die je vast en zeker wel eens voorbij hebt zien komen op één van mijn social media kanalen. Maar wat staat er nou eigenlijk? Wees goed voor anderen… maar wees ook goed voor jezelf. Cijfer jezelf niet weg, je hebt maar één lichaam, één ziel, één kans hier op aarde.

Zelf was ik iemand die altijd andere mensen wilde dienen waardoor ik zelf op de tweede plek kwam, alsof ik niet zo belangrijk was. Uiteindelijk riep mijn lichaam stop.

Ik kreeg meerdere auto-imuunziektes. Hierdoor werd ik genoodzaakt voor mezelf te zorgen en daaraan te werken. Alhamdullilah (alle lof aan Allah) heb ik door mijn eigen ziektes veel inzichten gekregen, genezingen gevonden en zeer veel kennis op gedaan.

Het heeft me gebracht waar ik vandaag de dag ben en ook veel positieve inzichten gegeven die mijn mindset in het leven hebben veranderd. Door zelf terug te gaan naar mijn fitra (menselijke natuur), naar mijn basis en mijn leven onder de loep te nemen, heb ik een fijne balans gevonden in mijn gezondheid en is deze met sprongen vooruit gegaan.

Mijn conclusie was, dat voor mijzelf zorgen de eerste stap is, want als ik zelf gezond ben, kan ik ook beter zorgen voor een ander.

Zelfzorg is aanbidding

Respect en aandacht schenken aan jouw eigen gezondheid, ziel, je lichamelijke, geestelijke en emotionele welzijn, zijn belangrijke schakels om van overleven naar leven te gaan.

Maar buiten dit alles is het ook een vorm van dankbaarheid, alhamdullilah.

Verwaarloos jezelf niet, wees goed voor jezelf, zodat je goed kan zijn voor anderen. Stel hulp dus niet uit, heb je hulp nodig, vraag erom. Doe er wat mee! Wat is jouw excuus?

Waarom kom je niet in actie als je jezelf zo futloos voelt?

Waarom trek je niet aan de bel als je al deze vage klachten blijft houden?

Waarom laat je jezelf zo links liggen, terwijl je lichaam zoveel signalen afgeeft dat het hulp nodig heeft.

Allah heeft jou ‘in de beste vorm geschapen’, maar jij lijkt er geen waarde aan te hechten. Het lijkt niet alleen zo, het is zo, want het is jouw keuze om jezelf te verwaarlozen. Stop daarmee en maak een afspraak.

Laat mij je helpen jezelf te helpen. Samen staan we sterker.

Orthomoleculaire zelfzorg

Voor volwassenen

Sterk je gezondheid

Kinderwens

Detox

Orthomoleculaire zelfzorg

Voor kinderen

Veelgestelde vragen

Welke bloedwaarden moet ik laten testen?

Welke bloedwaarden je moet laten testen geef ik aan je door bij het inplannen van je afspraak. 

Kan ik in termijnen betalen?

In termijnen betalen is enkel mogelijk voor bedragen hoger dan €100,- en kan in maximaal 3 delen.

De eerste 2 termijnen moeten voldaan zijn voor de afspraak plaatsvindt en de laatste termijn voor je de analyse ontvangt.

Op je factuur wordt voor betalen in termijnen 10% van je boeking extra gerekend voor de extra administratieve handelingen die dit met zich mee brengt.

Hoef je mij niet in het echt te zien?

Nee, ik werk op een hele brede manier. Ik kijk naar oorzaak en gevolg. Hoe je lichaam nu werkt, waar dit vandaan komt, wat het veroorzaakt heeft en hoe je dit kan aanpakken.

Daar hoef ik jou niet voor aan te raken of in het echt te zien. Soms kan het wel zijn dat ik foto’s van je tong vraag om deze informatie mee te kunnen nemen in jouw analyse.

Hoe snel ga ik mezelf beter voelen?

Orthomoleculaire geneeskunde is geen quick fix.

Wanneer je al 9 jaren met een klacht loopt, moet je eigenlijk weer 9 jaar voor herstel uittrekken. Je zorgt tenslotte al zo lang niet goed voor jezelf of hebt signalen gemist of genegeerd. Je lichaam heeft hersteltijd nodig wat niet in een paar weken klaar is.

Echter ervaren veel mensen na 3 tot 6 maanden verbetering in hoe ze zich voelen wanneer ze bewust en actief met de behandeling en hun leefstijl bezig zijn gegaan. Ook kan je in het begin verergering van klachten ervaren, bijvoorbeeld bij een detox behandeling omdat je lichaam start met grote interne schoonmaak.

Sabr (geduld), is hierbij de sleutel. Je lichaam heeft tijd, ruimte en een gebalanceerde leefstijl (en voeding) nodig om te kunnen resetten. Het is dus echt van belang dat je actief aan de slag gaat met het plan van aanpak en/of analyse die je van mij krijgt.

Blijf je bijvoorbeeld constant snoepen dan zal de vele suiker het proces van herstel belemmeren of zelfs volledig tegen houden. Ik vraag dus wel een zekere inzet van je toewijding naar de zelfzorg die jij jezelf mag geven. Je hebt maar 1 lichaam, zorg er goed voor.

Kan ik je factuur indienen bij mijn zorgverzekeraar?

Helaas valt mijn orthomoleculaire zorg niet onder de vergoede zorg van je zorgverzekering.

Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen is Natural M’oummies via Whatsapp bereikbaar voor al je vragen over onze diensten.

Vraag gerust naar de mogelijkheden in de agenda.