| NATURAL M’OUMMIES |

• De maan •

Elke maand weer is het een dingetje hier bij ons in huis, de volle maan. De onrust is bij ons in huis duidelijk voelbaar. Hij verlicht bij ons altijd de hele tuin, mijn man kan er altijd heel lang naar staren vanuit de achtertuin. Want wat is die prachtig en mooi. Vind jij de maan ook zo wonderlijk?

Dat de maan invloed heeft op ons is eigenlijk heel duidelijk. De maan en de zon, zijn namelijk samen verantwoordelijk voor de getijden, eb en vloed.
Maar het heeft ook veel invloed op ons als mens. De maan heeft namelijk een sterke invloed op de waterhuishouding in ons lichaam (ons lichaam bestaat voor 73% uit water – ik vind het dan ook geen wonder dat we het gewoonweg voelen wanneer het volle maan is). Ik vind het verbazingwekkend, prachtig en wonderlijk.

Niks shir, niks wazig, gewoon meetbare trillingen

We weten allemaal dat de zwaartekracht op de aarde medemogelijk gemaakt wordt door maan, de zon en de andere planeten. Daarbij heeft de wetenschap inmiddels aangetoond dat dit gevolgen heeft op onze biologie en dus op ons lichaam en geest.
Alles om ons heen is energie, het vibreert en is dus meetbaar. Niks shir, niks wazig, nee met een meet apparaat kan je gewoon vibratie van voorwerpen, mens, dier, plant enzovoorts opmeten. Alles heeft trillingen. Van de moleculen van ons bloed, tot onze organen, onze hersenen, licht, lawaai, planten, dieren, de aarde, de ruimte, het universum en dus ook al het water. Water is een heel bijzonder verschijnsel. wij kennen het vooral simpel uit de kraan, of te koop in de fles in de winkel.

Maar water gaat zo veel verder dan dat, het is ook al zo lang op de wereld. Het water in ons en in alle andere levende organismen, hebben die vibratie ook, zelfs het water dat we drinken. Ze hebben allemaal hetzelfde gemeen – trillingen. En alle trillingen zijn in verbinding met elkaar en reageren op elkaar. Ze interageren, zeg maar. Er is interactie. Sommige zullen dit wel als zweverig zien, maar als je de essentie gaat onderzoeken van de werking van alles om ons heen en dus vooral die van water en de invloed die de maan daarop heeft. Zal je zien dat dit gewoon duidelijke, meetbare resultaten zijn, waar niks van shir achtige materie in schuild.

” Ons lichaam bestaat voor 73% uit water – de maan zorgt voor eb en vloed en beïnvloed dus al het water op aarde. Sta even stil bij dit gegeven en wat voor invloed dit dan heeft op jou! “

Zodra je jezelf beseft dat je lichaam uit meer dan 73% water bestaat, vind ik het logisch om te bedenken dat inderdaad water een zeer grote invloed op je gezondheid kan hebben. Laat de maan nou juist water in beweging zetten. Met deze gegevens, doe je nu weer even een stap terug. Heb jij de dagen voor volle maan en tot een paar dagen na volle maan ook altijd een onrustig gevoel? ben je humeurig? Geprikkeld? Wellicht zelfs opvliegerig.. grote kans ook dat als je hier gevoelig voor bent je menstruatie of eisprong in deze periode valt. Je lichaam word echt wel duidelijk beïnvloed door de maan.

Islamitisch gezien is het ook niet voor niets dat er word aangeraden te vaste tijdens de witte dagen. De witte dagen, zijn de dagen van de volle maan. Vasten is een remedie om onze emoties, lichaam en geest onder controle te houden. Gezien we op deze dagen, meer onrust in ons lichaam voelen, is dat dus een remedie die Allah ons heeft gezonden om weer even bewust te worden van ons lichaam. Na de witte dagen, volgen de Sunnah dagen. Deze dagen zijn uitgekozen om Hijama te verrichten. Omdat je bloed op deze dagen sneller stroomt, kan de Hijma beter zijn werk doen en er dus met de wil van Allah, een nog betere detox en genezing plaatsvinden.

Zodra je het besef krijgt hoeveel invloed te maan heeft op stromende frequenties, zoals water en bloed. Besef je wat voor enorme impact dit ook heeft op onze gezondheid. Alhamdullilah voor de islam en voor alles wat Allah ons heeft gezonden. De reden van vasten op de witte dagen en de Hijama op de sunnah dagen. Er zit zo immens veel logica in het hele verhaal, prachtig. Allahu akbar (Allah is groot)