Kruiden, prachtige bronnen geschonken door onze schepper, groeiend in de natuur. We kunnen ze voor zoveel inzetten en op zoveel mooie manieren gebruiken. Voor, tijdens en na de bevalling zijn kruiden en absolute toevoeging. Hier een aantal kruiden op een rij die ik veelvuldig gebruik als doula en waarom.

 

Kamille – Goed voor aambeien, maak een zit bad met Kamille dit kan zorgen voor verlichting en verzacht de pijn.
Daarbij is kamille rustgevend en is daarom het ideale drankje om te drinken tijdens een slapeloze nacht, bij spanning of tijdens de bevalling.
Kamille is ontstekingsremmend en verlichtend, het helpt bij de genezing na de bevalling. Laat de Kamille trekken in heet water, laat het lauw worden & spoel hiermee een aantal keer per dag voor sneller herstel. Gebruik dit met een peribottle uit onze webshop.
Gebruiksaanwijzing

Frambozenblad thee – spierweefsel, waardoor het je baarmoederspieren versterkt en ontspant.
Dit zorgt ervoor dat je goede en efficiënte weeën krijgt. Je baarmoeder raakt in goede conditie en de bevalling kan nu soepeler verlopen. Begin ermee vanaf week 34 van je zwangerschap.
Postpartum: Na de bevalling moet je baarmoeder herstellen, om deze aan te laten sterken is het goed om frambozenblad thee te drinken. Het zorgt ervoor dat je baarmoeder sneller hersteld en dat die weer sterk word voor een eventuele volgende zwangerschap.
Doe ongeveer 1-2 theelepels gedroogd frambozenblad in een theezakje en laat het ca. 5-10 minuten intrekken.
Maximaal 3 kopjes per dag.

Vrouwenmantel thee – Let op! Vrouwenmantel mag je NIET drinken in je zwangerschap. Vanaf week 40 of als je weeën zijn begonnen beginnen met het drinken ervan & na de bevalling. Het heeft een samentrekkend effect. Door de samentrekkingen stimuleert het de weeën, deze zijn effectiever en krachtiger. Het zorgt dat de weeën doorzetten en dus ideaal te gebruiken vanaf het moment dat je lichte wee activiteit ervaart.
Postpartum: Het reinigt de baarmoeder op een natuurlijke manier en zorgt dat hij sneller terug gaat op zijn plek.
Gebruik: 1-2 theelepels in een theezakje, goed laten trekken. Drink hiervan 3 kopjes per dag.
Tijdens de bevalling drink je er onbeperkt van tot dat je actieve weeën hebt [dan stap je over op bloem van maryam] – vrouwenmantel drink je weer zodra je persweeën je krijgt, je STOPT dan met het drinken van bloem van maryam.

Borstvoeding thee – Een kruidenthee met een ondersteunende werking tijdens de periode van borstvoeding. De werkzame kruiden, waaronder karwijzaad, komijnzaad, anijszaad en dillezaad, helpen de borstvoeding op gang te komen bij nieuwe moeders. Laat de thee ongeveer 15 minuten trekken in vers gekookt water. Deze tijd hebben de bijzondere kruiden nodig om tot leven te komen. Gebruik: 1 thee lepel op 150ml –
Maximaal 3 kopjes per dag

Bloem van Maryam – Zodra je het plantje in een kom, bak of groot glas met water legt gaat hij
langzaam open en komt er een stofje vrij die pijnstillend en verwarmend is voor je baarmoeder. Het word vaak ingezet bij een koude baarmoeder, herhaaldelijke miskramen of tijdens je bevalling om je ontsluiting te bevorderen. Deze bloem heeft een geneeskrachtige werking en zit boordevol
minderalen zoals: Ijzer, kalium, magnesium, zink, calcium etc. Mag ABSOLUUT niet worden
gedronken in de zwangerschap, pas vanaf het moment dat de weeën beginnen. Voor gebruik zie onze webshop. [max 500ml drinken tijdens actieve weeën fase, NIET na de bevalling

 

Alle kruiden zijn verkrijgbaar bij ons in de webshop – www.natural-moummies.nl
Ook in een totaal kruiden pakket